Blog Het Dorp

Het Dorp is voor mij de ultieme metafoor voor alles waar elk mens ècht, altijd behoefte aan heeft; wat elk mens echt nodig heeft. Zoals een persoonlijke, begrijpelijke en overzichtelijke relatie met andere mensen en met de omgeving; met alles en iedereen in die omgeving.

Het Dorp is ook de ultieme metafoor voor alles wat wij in de afgelopen jaren, in de afgelopen decennia, zijn kwijtgeraakt; wat we verspeeld en verkwanseld hebben. Wat we harteloos rationeel hebben wegbezuinigd en weggegooid… En voor wat we weer terug moeten zien te vinden voordat we het helemaal zijn vergeten…

Het Dorp staat ook voor balans. Balans tussen menselijkheid en schaalvoordelen. Balans tussen hartelijkheid en rationaliteit, tussen overzichtelijkheid en globalisering… en nog veel meer balansen. En voor de keuzes die we daarin (moeten) maken. Het Dorp is de metafoor van een haalbare, menselijke, overzichtelijke beschaving met minimale stress.

N.B. Deze pagina’s inclusief blog vervangen de internetplek waar mijn blog eerder op stond. En nog steeds geeft dit mooie filmpje van de man van Elly Bos-Vlugt heel mooi weer waarover mijn blog Het Dorp vooral gaat:

Een reactie op Blog Het Dorp

  1. Rosalynn schreef:

    Mooi gezegd papa. <3

Geef een reactie